Dragan Lukač i Dragan Ribić u službenoj posjeti SIPA-i

Sastanak zvaničnika SIPA-e i MUP-a RS

Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) posjetili su danas (20.5.2015. godine) ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i komandant Specijalne jedinice policije Dragan Ribić i sastali se sa direktorom Goranom Zubcem. Sastanku su prisustvovali i zamjenik direktora Đuro Knežević i v.d. komandanta Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e Jovica Mirosavljević.

Na sastanku je razgovarano o svim aspektima rada policijskih organa u skladu sa zakonom propisanim nadležnostima, a posebno aktivnostima u oblasti suzbijanja terorizma i finansiranja terorističkih aktivnosti, s ciljem jačanja i unapređenja saradnje. Naglašena je potreba saradnje svih relevantnih organa u BiH i kontinuirane razmjene obavještajnih podataka i informacija na svim nivoima, kako bi se zajednički odgovorilo na ovaj globalni fenomen, a sve s ciljem osiguranja sigurnog okruženja za život svih građana BiH. Istaknut je značaj jačanja sveukupnih materijalno-tehničkih i istražnih kapaciteta policijskih organa, kako bi ukorak sa vremenom mogli odgovoriti na sve sigurnosne izazove, a prije svega proaktivno i preventivno djelovati.

Učesnici sastanka iskazali su obostrano zadovoljstvo na dosadašnjoj saradnji između policijskih organa i dogovorili konkretne modalitete i pravce buduće saradnje.