U akciji „Povratnik“ slobode lišena još jedna osoba

Pronađeno 660 grama čistog heroina i oko dva kilograma smjese za miksanje koja sadrži heroin

U nastavku aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva „Povratnik“, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su (21.8.2017. godine) na području Mostara slobode lišili još jednu osumnjičenu osobu za kojom se tragalo.

Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, policijski službenici SIPA-e i policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH otkrili su lokacije na kojima su skrivana narkotička sredstva, te su sinoć pretresli još jedan objekat na području Brčko distrikta BiH. Pronađeno je i oduzeto 660 grama praškaste materije, a nakon preliminarnog vještačenja utvrđeno je da se radi o heroinu visokog kvaliteta i stepena čistoće. Također, pronađena su i oko dva kilograma smjese za miksanje koja, vjerovatno, sadrži određeni procenat heroina i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.            

Aktivnosti su realizirane po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, a nakon kriminalističke obrade osoba lišena slobode bit će predata na dalje postupanje Tužilaštvu BiH. Aktivnosti u vezi sa ovim predmetom intenzivno se nastavljaju.