POZIV KANDIDATIMA ZA PROVJERU MORFOLOŠKOG STATUSA ZA ČIN POLICAJAC

U skladu sa Odlukom o metodu, načinu i sistemu bodovanja testiranja kandidata za polaznike osnovne obuke – kadeta u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (čl. 2, 3. i 4.) i Poslovnika o radu Komisije (član 12.), obavještavamo kandidate koji su ispunili opće i posebne uslove da treba da pristupe provjeri morfološkog statusa. Provjera će se izvršiti u prostorijama Jedinice za specijalnu podršku, ulica Vojvode Radomira Putnika 106 B, Istočno Novo Sarajevo. Termini provjere navedeni su u listama kandidata koje se nalaze u prilogu.

Kandidati koji pristupe provjeri morfološkog statusa dužni su ponijeti identifikacioni dokument sa fotografijom (lična karta, vozačka dozvola, pasoš). Kandidat koji ne bude mogao dokazati identitet neće moći pristupiti provjeri. Za kandidate koje ne pristupe provjeri, smatrat će se da su povukli prijavu na Oglas.

Kandidati koji nisu zadovoljili opće i posebne uslove isključuju se iz daljeg procesa odabira, o čemu su pismeno obaviješteni.

Kandidati su dužni da poštuju termine provjere kao i Kućni red institucije u kojoj se vrši provjera.

U skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka („Službeni glasnik BiH“, br. 49/06 i 76/11), liste kandidata su objavljene putem dodijeljenih šifri.

PRILOG: Lista kandidata po šiframa koji treba da pristupe provjeri morfološkog statusa