Jahorina ultra-trail:

Policijski službenici SIPA-e učestvovali na Trailu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) učestvovali su na sportskoj manifestaciji Jahorina ultra-trail u Sarajevu, održanoj 30. i 31. jula. U okviru Jahorina ultra-traila održane su četiri trke dužine od 10, 33, 84 i 125 km.

Predstavnici SIPA-e učestvovali su na najpopularnijoj trci MIDI. Start je bio na Kozjoj ćupriji u Sarajevu a markiranom trasom preko bob staze i Trebevića uspješno su završili trku na Jahorini. Tokom trke morali su savladati trasu dužine 33 km i ukupan uspon od oko 2100 m, u vremenskom ograničenju od devet sati. Svi koji su uspješno istrčali navedenu dionicu ostvarili su pravo na 1 ITRA kvalifikacioni bod Međunarodne trail trkačke organizacije.

 U ukupnom plasmanu policijski službenici SIPA-e ostvarili su zavidne rezultate u MIDI trci, dok su u kategoriji vojska-policija osvojili tri medalje. U kategoriji vojska-policija za žene, policijska službenica SIPA-e osvojila je prvo mjesto, dok su u muškoj kategoriji prva dva mjesta pripala SIPA-im predstavnicima.

SIPA je veoma ponosna na učešće svojih službenika na pomenutoj sportskoj manifestaciji, na kojoj su pokazali izuzetnu fizičku kondiciju i izdržljivost, te promovirali SIPA-u u najboljem svjetlu.