Policijski službenici SIPA-e slobode lišili tri osobe

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su (26.9.2016. godine) na području Novog Grada pretresli četiri lokacije i slobode lišili dvije osobe, dok je jedna osoba lišena slobode na području Sarajeva. Aktivnosti su provedene po naredbi Tužilaštva BiH. Jedna od osoba lišenih slobode državljanin je Crne Gore, a druge dvije državljani BiH.

Osobe lišene slobode sumnjiče se da su počinile krivično djelo iz člana 250. KZ BiH „Organizirani kriminal“, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 195. KZ BiH „Neovlašteni promet opojnim drogama“.

Tokom istražnih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e pronašli su i privremeno oduzeli određenu količinu narkotičkih sredstava, a tokom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto automatsko naoružanje, municija, mobilni telefoni, kao i drugi predmeti koji će se koristiti kao dokazi u daljem postupku.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode bit će predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.