Okončan „ProAccession“ projekat

  

U Domu Oružanih snaga BiH jučer je, 13.5.2014. godine, u organizaciji British Councila, održana ceremonija primopredaje projekta „ProAccession“ Ministarstvu odbrane BiH, Ministarstvu sigurnosti BiH i agencijama za provođenje zakona u BiH.

Tokom protekle četiri godine u okviru ovog projekta provedena je obuka za 200 državnih službenika Ministarstva odbrane, Ministarstva sigurnosti BiH i agencija za provođenje zakona u BiH o ključnim vještinama neophodnim za efikasnije učešće u procesima pridruživanja naše zemlje članstvu u EU i NATO.

Pored Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva sigurnosti BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu bila je, između ostalih, jedan od ključnih partnera u implementaciji ovih aktivnosti.

Obuka je uključivala niz tema, sa fokusom na komunikacijske i diplomatske vještine na engleskom jeziku u kontekstu evroatlantskih integracija.

Rezultat četiri godine posvećenog rada jeste uspostavljen efikasan trening sistem sa sposobnim institucionalnim trenerima, koji su spremni da nastave razvoj posebnih vještina unutar svojih institucija, što će doprinijeti profesionalnom usavršavanju kadrovskih kapaciteta.