Od 15. aprila građani mogu pratiti aktivnosti SIPA-e i na Twitteru

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) danas je uspostavila zvaničnu stranicu na društvenoj mreži Twitter, po uzoru na svjetske policijske prakse. Stranica je uspostavljena s ciljem moderniziranja i razvijanja odnosa s javnošću, te zbog sve veće popularnosti društvene mreže Twitter među svim uzrastima, a omogućit će dodatno promoviranje SIPA-e i ostvarivanje interakcije sa građanima.

Pod korisničkim imenom „SIPA Policija“ https://twitter.com/SIPA_Policija građani mogu pronaći informacije o posljednjim realiziranim akcijama SIPA-e, kao i druge zanimljivosti u vezi sa aktivnostima SIPA-e. Ova stranica služi i za promociju SIPA-ine zvanične web stranice www.sipa.gov.ba, jer će se na nju postavljati linkovi koji će prethodno biti objavljivani na službenoj web stranici. Na Twitter profilu SIPA-e također će se dodatno promovirati telefonska linija “Krimolovci”, kako bi se građani podstakli da prijavljuju informacije i saznanja kojim raspolažu o planiranju izvršenja ili o izvršenom krivičnom djelu.

Svi korisnici Twittera mogu „pratiti” stranicu SIPA-e i na taj način dobivat će obavijesti o posljednim objavama na ovoj stranici, te biti u mogućnosti da pruže podršku SIPA-i u svakodnevnoj borbi protiv kriminala.