Nova priznanja za pripadnike SIPA-e pri UN-u: Ognjenu Crnogorcu uručeno pismo pohvale

 

 

Komesar Policijske misije Ujedinjenih nacija u Liberiji John Nielsen uručio je, 30.9.2013. godine, pripadniku Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Ognjenu Crnogorcu pismo pohvale za izuzetno profesionalan odnos i predanost u vršenju mandata pri UNPOL-u.

Posebno je istakao dobru koordinaciju između UN policije i Liberijske nacionalne policije (LNP), na suzbijanju konflikta između lokalnog stanovništva i menadžementa internacionalnih kompanija, koji je izbio u prethodnom periodu na teritoriji regiona kojim rukovodi Ognjen Crnogorac. Konflikt je u konačnici rezultirao demonstracijama i policijskom akcijom u kojoj su uhapšeni organizatori demonstracija.

U pohvali se, između ostalog, navodi da je, zahvaljujući rukovođenju Ognjena Crnogorca, pružanjem podrške lokalnoj policiji doprinijeto smanjenju teškog kriminala na području regiona kojim rukovodi.

“Mnogo mi znači što je prepoznata moja požrtvovanost u radu i što sam na ovaj način promovisao Agenciju iz koje dolazim, ali i državu Bosnu i Hercegovinu, što je pozitivan primjer kolegama iz cijelog svijeta”, rekao je komandant Regiona 1 UNPOL-a, pripadnik SIPA-e Ognjen Crnogorac.

Pismo pohvale je najveće priznanje za UNPOL pripadnika, koje uručuje policijski komesar koji rukovodi policijskom misijom.

Pismo pohvale možete pogledati ovdje.