Održan sastanak sa zamjenikom direktora Đurom Kneževićem i saradnicima

Kriminalistički inspektori Policijske uprave Celje posjetili SIPA-u

Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) posjetili su danas (14.4.2016. godine) inspektori Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Celje i sastali se sa zamjenikom direktora SIPA-e Đurom Kneževićem i saradnicima. Sastanku je prisutvovao i slovenački policijski ataše u BiH Janko Goršek.

Posjeta kriminalističkih inspektora Policijske uprave Celje nastavak je uspješne saradnje nadležnih policijskih organa Slovenije i SIPA-e. Oni su upoznati sa nadležnostima SIPA-e, organizacionom strukturom i ulogom koju ima u sigurnosnom sistemu BiH. Zamjenik direktora SIPA-e prezentirao je pojedinosti u vezi sa uspješnim funkcioniranjem SIPA-e i posljednjim realiziranim operativnim akcijama

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Kriminalističko-istražnog odjela, Finansijsko-obavještajnog odjela i Sektora za istraživanje ratnih zločina i krivičnih djela kažnjivih po međunarodnom humanitarnom pravu. Oni su prezentirali rad navedenih organizacionih jedinica.

Na sastanku je razgovarano i o aktuelnim sigurnosnim izazovima u BiH i svijetu i potrebi jačanja saradnje na nacionalnom i međunarodnom nivou, kako bi se što efikasnije odgovorilo na sve sigurnosne izazove današnjice.

Posjeta je ocijenjena izuzetno uspješnom, a doprinijet će dodatnom jačanju saradnje i partnerskog odnosa između policijskih organa.