Konferencija za novinare povodom uručivanja nagrade SELEC-a SIPA-i

  

U službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) planirano je sutra, 23.4.2014. godine, u 13:00 sati, održavanje konferencije za novinare povodom uručivanja SIPA-i nagrade SELEC-a (Southeast European Law Enforcement Center) za uspješno realiziranu akciju kodnog naziva „Bos“.

Akcija „Bos“, čiji je cilj bio borba protiv organiziranog finansijskog kriminala i korupcije, ocijenjena je kao jedna od najbolje izvedenih međunarodnih policijskih akcija zemalja članica SELEC-a u 2013. godini. Državna agencija za istrage i zaštitu bila je inicijator i glavni nosilac aktivnosti u ovom predmetu, koji je realiziran u saradnji sa policijskim organima Mađarske i Turske.

Direktoru SIPA-e Goranu Zubcu priznanje će uručiti oficir za vezu BiH pri SELEC-u Slaven Rosić, kao i prigodne nagrade policijskim službenicima koji su bili direktno angažirani na ovom predmetu.

Molimo medije koji su zainteresirani za praćenje ovog događaja da dođu u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu (Nikole Tesle 59, Istočno Sarajevo) najkasnije do 12:45 sati.

Napominjemo da će predmet konferencije za novinare biti isključivo akcija kodnog naziva „Bos“ i dodjela priznanja SIPA-i.