Direktor SIPA-e učestvovao na Regionalnoj konferenciji šefova policije u Beogradu

 Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Goran Zubac učestvovao je na Regionalnoj konferenciji šefova policije održanoj u Beogradu, 10.10.2013. godine, u sjedištu MUP-a R. Srbije. Cilj konferencije je bio jačanje međunarodne policijske saradnje u oblasti organiziranog kriminala i ilegalnih migracija.

Na konferenciji su učestvovale i delegacije i šefovi policijskih tijela iz Albanije, Italije, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Srbije, Grčke, Mađarske, Crne Gore, Moldavije, Rumunije i Slovenije.

Direktor SIPA-e istakao je da je borba protiv organiziranog kriminala jedno od najvažnijih pitanja svih policija, na koje se može adekvatno odgovoriti samo putem saradnje, te je ocijenio da je Regionalna konferencija šefova policija samo nastavak dobre operativne saradnje i kruna svih dosadašnjih aktivnosti.

Govoreći o aktivnostima SIPA-e u oblasti policijske bilateralne saradnje, Zubac je naveo da postoje konkretne operativne aktivnosti sa MUP-om Srbije, Hrvatske, Crne Gore, ali i sa Njemačkom, Francuskom, Austrijom i drugim zemljama, te da je konkretnih rezultata bilo, a bit će ih i ubuduće.