Zubac: Rezultati rada osnovni kriterij za napredovanje

Direktor SIPA-e podržao aktivnosti Udruženja „Mreža žena policajaca“

U službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas je (24.3.2015. godine) održan sastanak policijskih službenica SIPA-e, članica Udruženja „Mreža žena policajaca“. Sastanku je prisustvovao i direktor SIPA-e Goran Zubac koji je iskazao podršku radu Udruženja.

Koordinatorica Udruženja prezentirala je posljednje aktivnosti Udruženja “Mreža žena policajaca” i planirane aktivnosti za naredni period. Na sastanku je raspravljano o statusu policijskih službenica u policijskim strukturama na državnom nivou.

Cilj Udruženja je promocija rodne ravnopravnosti i demokratskih principa u radu policije, sa akcentom na zaštitu prava policijskih službenica, osiguranje ravnopravnog statusa i povećanje broja žena u policijskim strukturama općenito, a posebno na rukovodećim pozicijama.    

Direktor Goran Zubac rekao je da policijske službenice SIPA-e imaju njegovu punu podršku, te da će rukovodstvo SIPA-e podržati sve zahtjeve policijskih službenica SIPA-e s ciljem poboljšanja njihovog statusa. On je naglasio da SIPA jednako tretira sve svoje službenike, te da svi imaju jednaka prava i obaveze i podsjetio da je profesionalno obavljanje službenih poslova i zadatka i rezultati rada osnovni kriterij za napredovanje u službi, a glavni cilj rukovodstva SIPA-e je profiliranje kadrova i jačanje sveukupnih kapaciteta.