Ambasadorica Kraljevine Španije posjetila SIPA-u

Ambasadorica Kraljevine Španije u BiH NJ.E. Maria Aurora Mejia Errasquin, posjetila je danas, 29.1.2014. godine, Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastala se sa direktorom Goranom Zubcem.

Budući da je ovo prva zvanična posjeta ambasadorice Mejia Errasquin, na sastanku je razgovarano o svim aspektima rada Agencije, njenim nadležnostima, organizacionoj strukturi, rezultatima koje je postigla u proteklom periodu, te ulozi koju ima u sigurnosnom sistemu BiH.

Direktor Zubac prezentirao je rezultate posljednjih akcija SIPA-e u borbi protiv organiziranog kriminala, s akcentom na akciju kodnog naziva “Lutka”, kao i akcije “Bos” i “Master” iz oblasti finansijskog kriminala i korupcije i druge akcije. On je istakao da je SIPA odlučna u borbi protiv svih vidova kriminala i da radi punim kapacitetom.

NJ.E. Mejia Errasquin čestitala je direktoru SIPA-e na posljednjim uspješno realiziranim operativnim akcijama i ukupnim rezultatima koje je Agencija postigla od osnivanja do danas, te poželjela puno uspjeha u daljem radu i u ostvarivanju ciljeva SIPA-e.

Na sastanku je zaključeno da je dosadašnja saradnja bila uspješna, te da će u narednom periodu biti još više unaprijeđena.