Akcija „List 1“: U nastavku akcije slobode lišene tri osobe

U nastavku aktivnosti u okviru akcije kodnog naziva „List 1“, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su (15.10.2015. godine) slobode lišili tri osobe inicijala J.S., E.S. i G.E. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljeni promet akciznih proizvoda.

Postupajući po zahtjevu SIPA-e, policijski službenici Granične policije BiH navedene osobe zadržali su sinoć na graničnom prelazu Rača do dolaksa policijskih službenika SIPA-e. Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije SIPA-e, gdje se kriminalistički obrađuju, nakon čega će biti predate na dalje postupanje Tužilaštvu BiH.

U nastavku aktivnosti po ovom predmetu, SIPA je jučer (15.10.2015. godine) Tužilaštvu BiH dostavila izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima protiv 15 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljeni promet akciznih proizvoda, a sve u vezi sa neovlaštenim prometom duhana.