ОПЕРАТИВНА АКЦИЈА „РУБИН“

СИПА на подручју Унско-санског кантона лишила слободе три лица

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (5.3.2020. године) на подручју Унско-санског кантона провели оперативну акцију кодног назива „Рубин“ и том приликом лишили слободе три лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело из члана 238. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“.

Поступајући по наредби Кантоналног суда у Бихаћу и Кантоналног тужилаштва Унско-санског кантона, полицијски службеници СИПА-е претресли су стамбене објекте, покретне ствари и лица на четири локације у Великој Кладуши и Цазину и том приликом открили и привремено одузели мобилне телефоне, вагу, опрему за паковање и конзумирање наркотика, одређену количину новца, један снимач ДВР, хард диск и око 150 грама непознате материје која својим изгледом и структуром асоцира на опојне дроге хероин и кокаин.

Лица лишена слободе ће након криминалистичке обраде бити предата Кантоналном тужилаштву Унско-санског кантона на даље поступање.

Наведене активности реализоване су у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона и Граничне полиције БиХ.