ОПЕРАТИВНА АКЦИЈА „РИС“

СИПА ЛИШИЛА СЛОБОДЕ ДВА ЛИЦА

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јуче су (25.7.2019. године) започели реализацију оперативне акције кодног назива „Рис“, у оквиру које су слободе лишена два лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело из члана 207. Кривичног закона Републике Српске „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“.

Полицијски службеници СИПА-е још увијек претресају стамбене и пословне објекте на двије локације на подручју Српца, a до сада је откривена лабораторија са вјештачким условима за узгој марихуане, те привремено одузета већа количина опојне дроге, новца, разних врста оружја и муниције, мобилни телефони и други предмети који могу послужити као доказ у даљем кривичном поступку.

Након окончања наведених активности, које се изводе по наредбама Основног суда у Градишци и Окружног јавног тужилаштва у Бањој Луци, осумњичена лица биће приведена у просторије СИПА и над њима ће се извршити криминалистичка обрада након чега ће у законском року бити предата у даљу надлежност поступајућем тужилаштву.