ОПЕРАТИВНА АКЦИЈА „А1“

СИПА лишила слободе једно лице због неовлаштеног промета опојним дрогама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (24.11.2019. године) на подручју Требиња, у сарадњи са полицијским службеницима Граничне полиције БиХ и службеницима Управе за индиректно опорезивање БиХ, реализовали оперативну акцију кодног назива „А1“, приликом које су открили и привремено одузели око 100 килограма опојне дроге.

Током акције претресено је теретно моторно возило којим је управљао држављанин Црне Горе, приликом чега је откривено и привремено одузето 100 врећица укупне тежине око 100 килограма у којима се налазила непозната материја која својим изгледом и структуром асоцира на опојну дрогу канабис сатива. Поред наведеног, привремено је одузет један мобилни телефон са припадајућом СИМ картицом, теретно моторно возило на којем је био уграђен преправљени резервоар у којем је откривена опојна дрога и други предмети који могу послужити као доказ у даљем кривичном поступку.

Возач теретног моторног возила лишен је слободе због постојања основа сумње да је починио кривично дјело из члана 250. Кривичног закона БиХ „Организовани криминал“, у вези са кривичним дјелом из члана 195. истог закона „Неовлаштени промет опојним дрогама“.

Након криминалистичке обраде у просторијама СИПА-е, лице лишено слободе биће предато поступајућем тужиоцу Тужилаштва БиХ на даље поступање.

Наведене активности проведене су по наредба Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, у сарадњи са полицијским службеницима Граничне полиције БиХ, МУП-а Републике Српске и службеницима Управе за индиректно опорезивање БиХ. Наведеним институцијама, полицијским агенцијама и органима захваљујемо се на пруженој помоћи и сарадњи приликом реализације ове оперативне акције.