Реализована оперативна акција кодног назива „Виза“

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (13.7.2019. године) на подручју Зеничко-добојског кантона провели оперативну акцију кодног назива „Виза“. Акција је резултат вишемјесечне истраге и изведена je по наредбама Кантоналног суда у Зеници и Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона.

Приликом реализације оперативне акције полицијски службеници СИПА-е извршили су претресе на четири локације и лишили слободе три лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело из члана 342. став (2) КЗ Федерације Босне и Херцеговине „Организовани криминал“, у вези са кривичним дјелима из члана 373. став (2) „Кривотворење исправе“ и из члана 238. став (1) истог закона „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога”.

Приликом претреса откривено је и привремено одузето више мобилних телефона и одређена количина фалсификованих личних докумената Републике Хрватске (пасоши, возачке дозволе и личне карте).

Након криминалистичке обраде у просторијама СИПА-е, лица лишена слободе биће предата надлежном тужилаштву на даље поступање.

Захваљујемо се полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона и службеницима Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ на пруженој помоћи приликом реализације ове акције.