Оперативна акција „Ринг“ – слободе лишено једно лице

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (29.6.2022. године), у склопу оперативне акције „Ринг“, на подручју Сарајева претресли стамбене објекте и покретне ствари на шест локација, због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“ и „Недозвољено држање оружја и експлозивних материја“, прописана Кривичним законом Федерације Босне и Херцеговине.

Слободе је лишено једно лице које је спроведено у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог.

Приликом претреса откривена је и привремено одузета одређена количина опојне дроге канабис, три литра киселине која се користи за производњу опојне дроге спид, пиштољ калибра 6,35 мм, одређена количина муниције као и документација која може послужити као доказ у даљем поступку.

Наведене активности проведене су по налозима Кантоналног суда у Сарајеву и под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, у сарадњи са Федералном управом полиције.