Оперативна акција „Сквер“ – претреси на више од 40 локација

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту данас проводе оперативну акцију „Сквер“ на подручју Сарајева, Источног Новог Сарајева, Пала и Источног Старог Града, у оквиру које још увијек претресају пословне и стамбене објекте и покретне ствари те привремено одузимају документацију на више од 40 локација.

Наведене активности предузимају због постојања основа сумње да је на подручју Кантона Сарајево и шире, у временском периоду од 2009. године до данас, организована група људи предузимала незаконите радње ради стицања противправне имовинске користи злоупотребљавајући свој положај и кривотворећи документацију на начин да је фалсификовала власништво над земљиштем, прометовала већим бројем некретнина којима се на подручју Кантона Сарајево, у складу са важећим законским прописима, није могло прометовати, чиме су стекли велику противправну имовинску корист.

Наведене радње чланови поменуте групе реализовали су уз помоћ неколико адвоката и нотара, на основу чега су вршени уписи над власништвом земљишта и некретнина другим лицима која нису стварни власници и такве препродавали трећим лицима.

До сада је блокирана и привремено одузета већа количина новца.

Више информација о оперативној акцији „Сквер“ биће познато након окончања планираних активности.