„Кримоловци“ у октобру: Запримљено 348 позива и десет корисних информација

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у октобру 2017. године регистровали су 348 позива на телефонској линији „Кримоловци“.

У наведеном периоду од грађана је запримљено десет корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Поред наведеног, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела, запримљене су 82 пријаве, од чега 15 корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на привредни криминал и остала кривична дјела. Од укупног броја запримљених информација путем „Кримоловаца“ и електронског обрасца, 25 је прослијеђено на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по 11 је поступала и СИПА.

Oд надлежних полицијских и других органа пристигло је 27 повратних информација које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем „Кримоловаца“ или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 72 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.