Путем електронског обрасца запримљена 21 корисна информација

„Кримоловци“ у новембру: Запримљено 326 позива и пет корисних информација

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у новембру 2017. године регистровали су 326 позива на телефонској линији „Кримоловци“.

У наведеном периоду од грађана је запримљено пет корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Поред наведеног, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела, запримљено је 65 пријава, од чега 21 корисна информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на злоупотребу положаја и привредни криминал. Од укупног броја запримљених информација путем „Кримоловаца“ и електронског обрасца, 26 је прослијеђено на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по четири је поступала и СИПА.

Од надлежних полицијских и других органа пристигло је 19 повратних информација које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем „Кримоловаца“ или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 64 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.