„Кримоловци“ у марту: Запримљено 638 пријава и 28 корисних информација

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у марту 2019. године регистровали су укупно 568 позива на телефонској линији „Кримоловци“, од којих је 13 било са корисним информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја. Поред наведеног, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљено је укупно 70 пријава, од којих је 15 корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези са опојним дрогама, злоупотребом службеног положаја, крађама и осталим кривичним дјелима. Од укупног броја запримљених информација путем „Кримоловаца“ и електронског обрасца, 23 су прослијеђене на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по пет је поступала и СИПА.

У марту је стигло 13 повратних информација од надлежних полицијских и других органа које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем „Кримоловаца“ или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 76 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.