„Кримоловци“ у мају: Запримљенo укупно 577 пријавa од којих је 29 са корисним информацијама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у мају 2019. године регистровали су укупно 505 позива на телефонској линији „Кримоловци“, од којих је осам било са корисним информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Поред наведеног, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљене су укупно 72 пријаве, од којих је 21 корисна информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези са опојним дрогама, злоупотребом службеног положаја, проституцијом и осталим кривичним дјелима. Од укупног броја запримљених информација путем „Кримоловаца“ и електронског обрасца, 23 су прослијеђене на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по шест је поступала и СИПА.

У maju je примљена 21 повратна информација од надлежних полицијских и других органа које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем „Кримоловаца“ или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 52 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.