„Кримоловци“ у фебруару: Запримљено укупно 413 пријава од којих је 29 било са корисним информацијама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у фебруару 2020. године регистровали су укупно 352 позива на телефонској линији „Кримоловци“, од којих је 11 било са корисним информацијама о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Поред наведеног, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљена је укупно 61 пријава, од којих је 18 са корисним информацијама о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези са опојним дрогама, кријумчарењем оружја и осталим кривичним дјелима. Од укупног броја запримљених информација путем „Кримоловаца“ и електронског обрасца, 26 је прослијеђено на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по три је поступала и СИПА.

У фебруару је пристигло 13 повратних информација од надлежних полицијских и других органа које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем „Кримоловаца“ или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 46 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.