Путем електронског обрасца запримљено 18 корисних информација

„Кримоловци“ у фебруару: Запримљена 273 позива и седам корисних информација

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у фебруару 2018. године регистровали су 273 позива на телефонској линији „Кримоловци“.

У наведеном периоду од грађана је запримљено седам корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Поред наведеног, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљена је 71 пријава, од чега 18 корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези са опојним дрогама и остала кривична дјела. Од укупног броја запримљених информација путем „Кримоловаца“ и електронског обрасца, 25 је прослијеђено на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по осам је поступала и СИПА.

У извјештајном периоду пристигло је 20 повратних информација од надлежних полицијских и других органа које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем „Кримоловаца“ или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 64 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.