Путем електронског обрасца запримљено 16 корисних информација

„Кримоловци“ у децембру: Запримљена 393 позива и седам корисних информација

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у децембру 2017. године регистровали су 393 позива на телефонској линији „Кримоловци“.

У наведеном периоду од грађана је запримљено седам корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Поред наведеног, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљене су 72 пријаве, од чега 16 корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на злоупотребу службеног положаја и привредни криминал. Од укупног броја запримљених информација путем „Кримоловаца“ и електронског обрасца, 23 су прослијеђене на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по девет је поступала и СИПА.

У извјештајном периоду пристигло је девет повратних информација од надлежних полицијских и других органа које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем „Кримоловаца“ или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 90 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.