„Кримоловци“ у јуну: Запримљенo укупно 340 пријавa од којих је 29 са корисним информацијама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у јуну 2020. године регистровали су 245 позива на телефонској линији „Кримоловци“, од којих су четири била са корисним информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Поред наведеног, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљено је 95 пријава, од којих је 25 са корисним информацијама о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези са опојним дрогама, злоупотребом службеног положаја, привредним криминалом, кријумчaрењем, ратним злочинима и осталим кривичним дјелима. Од укупног броја запримљених информација путем „Кримоловаца“ и електронског обрасца, 24 су прослијеђене на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по пет је поступала и СИПА.

У јуну je примљено 12 повратних информација од надлежних полицијских и других органа које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем „Кримоловаца“ или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 36 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.