Кадети десете генерације СИПА-е положили заклетву

У просторијама Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у Источном Сарајеву данас је (29.12.2020. године) 10 кадета СИПА-е положило свечану заклетву пред замјеником министра безбједности БиХ Недељком Јовићем. Полагањем заклетве они су званично ступили на дужност полицијских службеника у СИПА-и у чину млађи инспектор.

Након што су прошли ригорозну селекцију у оквиру конкурсне процедуре за пријем кадета СИПА-е, 10 полазника похађало је и успјешно завршило основну полицијску обуку за стицање чина млађи инспектор, коју је провела Агенција за школовање и стручно усавршавање кадрова.

Директор СИПА-е Дарко Ћулум честитао је кадетима и рекао је да се од њих очекује да раде законито, професионално и пожртвовано. Изразио је задовољство чињеницом да је СИПА од данас ојачана младим кадровима, те кадетима честитао и поручио да полицијски посао обављају часно и одговорно и својим залагањем допринесу укупним резултатима и успјеху СИПА-е.

Свечаној церемонији присуствовали су и замјеник директора СИПА-е Ђуро Кнежевић и шеф Кабинета замјеника министра безбједности БиХ Борис Ивановић.