Оперативна акција кодног назива „Скутер 2“

Извршени претреси на четири локације, слободе лишена три лица

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (26.1.2021. године), у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Републике Српске, реализовали оперативну акцију кодног назива „Скутер 2“ која је усмјерена против недозвољеног промета акцизним производима.

Приликом реализације оперативне акције полицијски службеници СИПА-е претресли су лица, стамбене и пословне објекте на четири локације у Фочи и Бијељини, те лишили слободе три лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело из члана 250. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Организовани криминал“, у вези са кривичним дјелом из члана 210а. истог закона „Недозвољен промет акцизних производа“.

Приликом претреса полицијски службеници СИПА-е открили су и привремено одузели 1.259 кутијa цигарета, 3.810 килограма дувана, четири ваге, пет мобилних телефона и четири СИМ картице, новац у укупном износу од 16.000 евра, 630 америчких долара и 5.500 конвертибилних марака тe друге предмете који могу послужити као доказ у даљем кривичном поступку.

Оперативна акција „Скутер 2“ реализована је по наредбама Суда Босне и Херцеговине и Тужилаштва Босне и Херцеговине.

Осумњичена лица приведена су у просторије СИПА-е и над њима је у току криминалистичка обрада.

У вези са реализацијом горе наведених активности, СИПА ће у законском року надлежним правосудним институцијама поднијети одговарајуће извјештаје.