БиХ скинута са сиве листе Манивала

Делегација Босне и Херцеговине при Манивалу присуствовала је 48. пленарном засједању Комитета Савјета Европе за спречавање прања новца и финансирања терористичких активности (Манивал) које је одржано у периоду од 14.9. до 18.9.2015. године у Стразбуру.

Према информацијама представника СИПА-е који је и шеф Делегације БиХ при Манивалу, Делегација БиХ на Пленарној сједници представила је 4. извјештај Босне и Херцеговине о узајамној процјени мјера за спречавање прања новца и финансирање тероризма. Извјештај је усвојен уз позитивне коментаре и оцјене за државу.           

Имајући у виду значајан напредак који је Босна и Херцеговина остварила у посљедња четири мјесеца у области спровођења мјера за спречавање прања новца и финансирања терористичких активности, на Пленарној сједници Манивала усвојен је приједлог Манивал секретаријата за скидање Јавне изјаве која је објављена 1.6.2014. године, што значи да је Босна и Херцеговина скинута са Манивал сиве листе, те стављена у ранг држава са редовном процедуром извјештавања.