Амбасадорка Републике Француске у БиХ са сарадницима посјетила СИПА-у

Амбасадорка Републике Француске у БиХ Њ.Е. Кристин Тудик посјетила је данас (13.1.2021. године) са сарадницима Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) и састала се са директором СИПА-е Дарком Ћулумом.

На састанку је разговарано о актуелној мигрантској кризи у БиХ, свим аспектима рада СИПА-е, њеним надлежностима, организационој структури, сарадњи те улози коју има у безбједносном систему БиХ. У том контексту, директор СИПА-е упознао је амбасадорку Тудик о свим битним чињеницама у вези са досадашњим радом СИПА-е, приоритетима у будућем раду, као и о заједничкој сарадњи и проведеним акцијама СИПА-е и надлежних безбједносних агенција Републике Француске против најсложенијих облика криминала.

Директор СИПА-е је истакао да су приоритети СИПА-е борба против тероризма, организованог криминала, те финансијског криминала и корупције, као и сарадња са партнерским агенцијама у земљи и региону.

Учесници састанка изразили су задовољство на досадашњој успјешној сарадњи и увјерење да ће бити настављена и додатно унапријеђена у наредном периоду.