Једно лице лишено слободе због неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (14.6.2022. године) на подручју Зенице претресли стамбене објекте и покретне ствари на једној локацији.

Слободе је лишено једно лице које ће бити спроведено у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог.

Наведене активности проведене су због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“, прописано Кривичним законом Федерације Босне и Херцеговине.

Приликом претреса откривена је лабораторија за узгој опојне дроге, у оквиру које је откривено и привремено одузето четрдесет саксија опојне дроге марихуана, одређена количина опојне дроге „спид“ и одређена количина зељасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу, дигитална вага и друга опрема за узгој опојне дроге.

Претрес је извршен по налогу Општинског суда у Зеници и под надзором поступајућег тужиоца Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона а у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона.