ОПЕРАТИВНА АКЦИЈА „ТЕБРА”

ЉУБУШКИ: СИПА лишила слободе два лица

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (у даљем тексту: СИПА) јуче су (05.07.2019. године) у сарадњи са УСКОК-ом и МУП-ом Републике Хрватске, на подручју Љубушког, провели оперативну акцију кодног назива „Тебра“.

Приликом реализације оперативне акције, полицијски службеници СИПА-е извршили су претресе на четири локације и лишили слободе два лица због постојања основа сумње да су починила кривична дјела из члана 250. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Организовани криминал” у вези са чланом 195. “Неовлаштени промет опојним дрогама“ истог закона.

Приликом претреса откривено је и привремено одузето више мобилних телефона, СИМ и меморијских картица, пет комада аутоматског ватреног оружја, већа количина муниције разног калибра, 10 оквира за аутоматску пушку, четири електрична детонаторска упаљача, двије камуфлажне камере са антеном и ручна радио веза „KОБРА“.

Након криминалистичке обраде у просторијама СИПА-е, лица лишена слободе биће предата Тужилаштву Босне и Херцеговине на даље поступање.

Захваљујемо се полицијским службеницима Граничне полиције Босне и Херцеговине и Министарства унутрашњих послова Западно-Херцеговачког кантона на пруженој помоћи приликом реализације ове акције.