U okviru predmeta „LUTKA“ rasvijetljen pokušaj ubojstva Envera Suljagića

U okviru intenzivne istrage koja se provodi u predmetu kodnog naziva „Lutka“, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, 11.11.2013.godine, Tužiteljstvu BiH podnijeli izvješće o počinjenom kaznenom djelu i izvršitelju protiv jedne osobe, zbog pokušaja ubojstva Envera Suljagića, predsjednika udruge „Sarajevo TAXI“, koji se dogodio 24.11.2010. godine.

Tijekom višegodišnje istrage, pripadnici SIPA-e uspjeli su rasvijetliti i dokumentirati ovo teško kazneno djelo, a izvješće je podneseno protiv jedne osobe koja se sumnjiči da je navedenog datuma u ul. Betanija bb, općina Centar, Sarajevo, u blizini zapadne tribine Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović - Hase", iz automatske puške, kalibra 7,62 mm, sa više projektila iz neposredne blizine, pucala u vozilo u pokretu kojim je upravljao Suljagić, sa namjerom da ga liši života.

SIPA nastavlja aktivnosti u svezi sa ovim kaznenim djelom radi prikupljanja dodatnog dokaznog materijala o naredbodavcima i točnom motivu za izvršenje pomenutog kaznenog djela.
Istražni tim SIPA-e kodnog naziva „Lutka“ aktivno nastavlja sa radom, s ciljem rasvjetljavanja velikog broja ubojstava, razbojništava, iznuda i drugih teških kaznenih djela, koja su po svom intenzitetu i načinu izvršenja ozbiljno narušila sigurnost građana BiH, te se može očekivati da će se u narednom periodu rasvijetliti i nova kaznena djela, o čemu će javnost biti informirana.