Akcija "CD"

SIPA pretražuje službene prostorije Veleposlanstva BiH u Parizu

U nastavku aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva „CD“, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretražuju službene prostorije Veleposlanstva BiH u Parizu koje koristi osumnjičena osoba, uposlenik Veleposlanstva BiH, koji je jučer lišen slobode od strane pripadnika SIPA-e na području Sarajeva.

Navedena osoba sumnjiči se da je počinila kazneno djelo zlouporaba položaja ili ovlaštenja, primanje dara i drugih oblika koristi, krivotvorenje službene isprave, trgovina ljudima i dr.

Pretrage se vrše po nalozima Suda BiH i Tužiteljstva BiH u cilju pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Navedene aktivnosti rezultat su višemjesečnog rada zajedničkog istražnog tima  u čiji rad su uključeni istražitelji SIPA-e i Odjela za maloljetnike Policijske prefekture Pariz, te predstavnici Tužiteljstva BiH i Tužiteljstva Francuske.

Zajednički istražni tim formiran povodom ovog predmeta nastavlja aktivnosti u pravcu rasvjetljavanja kaznenih djela i dokumentiranja kriminalnih aktivnosti osumnjičenih osoba.