SIPA lišila slobode dvije osobe zbog organiziranog kriminala i zlouporabe položaja

U koordiniranoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, kodnog naziva „Partner“, policijski službenici SIPA-e danas su, 25.12.2013. godine, postupajući po nalozima Suda BiH i Tužiteljstva BiH, na području Tuzle slobode lišili dvije osobe.

Slobode je lišena osoba inicijala M.O., poslanik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine FBiH i osoba inicijala V.T., ravnatelj Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanske županije, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo iz članka 250. KZ BiH „Organizirani kriminal“, u svezi sa kaznenim djelom iz članka 380. KZ FBiH „ Primanje dara i drugih oblika koristi“, kaznenim djelom iz članka 382. KZ FBiH „Protuzakonito posredovanje“, kaznenim djelom iz članka 383. KZ FBiH „Zlouporaba položaja ili ovlasti“ i kaznenim djelom iz članka 217. KZ BiH „Primanje dara i drugih oblika koristi“.

U tijeku je kriminalistička obrada osoba lišenih slobode, nakon čega će biti predate Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje. Također, u tijeku su pretrage na više lokacija na području Tuzlanske županije.

Aktivnosti u okviru akcije „Partner“ se nastavljaju, a o konačnim rezultatima javnost će biti naknadno informirana.

Snimak privođenja: