Ravnatelj Zajedničkog stožera Nacionalne garde Merilend u posjeti SIPA-i

Ravnatelj Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Darko Ćulum primio je 7.6.2022. godine u posjet ravnatelja Zajedničkog stožera Nacionalne garde Merilend, Sjedinjene Američke Države, brigadnog generala Adama Flescha sa suradnicima i predstavnike Ureda za suradnju u oblasti obrane Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Ravnatelj SIPA-e upoznao je prisutne sa organizacijom, nadležnostima, prioritetima rada, te pozicioniranju SIPA-e u međunarodnoj suradnji kao i o svim bitnim činjenicama u svezi sa dosadašnjim radom SIPA-e.

Tijekom sastanka razgovarano je o dosadašnjoj suradnji koja je ocijenjena kao veoma dobra, sa posebnim akcentom na potporu Sjedinjenih Američkih Država u vrijednim donacijama Jedinici za specijalnu potporu SIPA-e i obukama koje su do sada provedene za službenike SIPA-e.

Ravnatelj SIPA-e zahvalio se nazočnima na vrijednoj donaciji i dosadašnjoj potpori Sjedinjenih Američkih Država u jačanju ljudskih i materijalno-tehničkih kapaciteta SIPA-e, kao i za suradnju u oblasti provedbe zakona.

Sudionici sastanka izrazili su spremnost i opredjeljenje za nastavak suradnje.