Ravnatelj SIPA-e sudjeluje na obilježavanju 100 godina Interpola u Beču

Ravnatelj Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Darko Ćulum, od 28. studenog do 1. prosinca 2023. godine sudjeluje u Beču na obilježavanju 100 godina Interpola.

Kao jedan od članova službene delegacije Bosne i Hercegovine, ravnatelj Ćulum je nazočio 91. Generalnoj skupštini Interpola u Beču. Ceremonija je započela uvodnim govorima, predstavljanjem gostiju i vizijom Interpola za 2030. godinu. Ravnatelj SIPA-e ovih dana sudjeluje i na panelima koje Interpol organizuje u Beču, a u svezi su sa raznim tematika iz područja kriminala. Između ostalih, održavaju se paneli o globalnim kriminalnim prijetnjama, operativnom i strateškom partnerstvu, trendovima u nastajanju, operativnim utjecajima i spremnosti za budućnost, policijskoj suradnji i tehnologijama, taktikama i povjerenju.

Ceremoniji obilježavanja 100 godina Interpola u Beču, kao članovi delegacije Bosne i Hercegovine, na čelu s ministrom sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenadom Nešićem, nazočili su i predstavnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Granične policije BiH, Interpola Sarajevo, Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i Policije Brčko distrikta BiH.