Ravnatelj SIPA-e sudjelovao na Regionalnoj konferenciji šefova policije u Beogradu

 Ravnatelj Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Goran Zubac sudjelovao je na Regionalnoj konferenciji šefova policije održanoj u Beogradu, 10.10.2013. godine, u sjedištu MUP-a R. Srbije. Cilj konferencije je bio jačanje međunarodne policijske suradnje u oblasti organiziranog kriminala i ilegalnih migracija.

Na konferenciji su sudjelovale i delegacije i šefovi policijskih tijela iz Albanije, Italije, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Srbije, Grčke, Mađarske, Crne Gore, Moldavije, Rumunije i Slovenije.

Ravnatelj SIPA-e istakao je da je borba protiv organiziranog kriminala jedno od najvažnijih pitanja svih policija, na koje se može adekvatno odgovoriti samo putem suradnje, te je ocijenio da je Regionalna konferencija šefova policija samo nastavak dobre operativne suradnje i kruna svih dosadašnjih aktivnosti.

Govoreći o aktivnostima SIPA-e u oblasti policijske bilateralne suradnje, Zubac je naveo da postoje konkretne operativne aktivnosti sa MUP-om Srbije, Hrvatske, Crne Gore, ali i sa Njemačkom, Francuskom, Austrijom i drugim zemljama, te da je konkretnih rezultata bilo, a bit će ih i ubuduće.