Na obuci za mirovne misije UN, inspektor SIPA-e proglašen najboljim polaznikom

 Nakon završetka obuke za mirovne misije UN, u Centru za obuku za operacije potpore miru (PSOTC) u Butmiru, 11.10.2013. godine, upriličena je svečanost povodom uručenja certifikata za 30 policijskih službenika iz Bosne i Hercegovine, te 11 policijskih službenika iz drugih zemalja (Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Švedske i Makedonije).

Navedenoj obuci nazočilo je i 11 pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu, a za najboljeg polaznika obuke izabran je inspektor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). Podsjećamo da su na prethodne dvije obuke ovog tipa, najboljim polaznicima, također, proglašeni policijski službenici SIPA-e.

Nazočnima na ceremoniji obratili su se ravnatelj Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Himzo Selimović, regionalni menadžer UN WOMEN u BiH Edwin Berry, te ravnatelj obuke PSOTC Elvedin Osmić, prilikom čega su istakli značaj ove obuke.

Ovo je već treći put da se organizira obuka za mirovne misije UN, na kojima su osposobljena 93 domaća policijska službenika za izvršavanje svih potrebnih zadataka u UN operacijama očuvanja mira.