Џонатан Мур: СИПА је важна и утицајна агенција

Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) посјетио је данас (15.9.2014. године) шеф Мисије ОСЦЕ-а у БиХ амбасадор Џонатан Мур, који се састао са директором СИПА-е Гораном Зубцем.

Ово је наступна посјета Мура СИПА-и, а тема разговора била је правци и модалитети будуће сарадње у питањима од заједничког интереса. Разговарано је и о актуелним безбједносним питањима, те о посљедњим реализованим оперативним акцијама СИПА-е.

У разговору са шефом Мисије ОСЦЕ-а у БиХ, директор СИПА-е је истакао да су приоритети рада Агенције борба против организованог криминала, тероризма, тешког финансијског криминала и корупције. Он је презентовао резултате посљедњих акција СИПА-е у области борбе против ових видова криминала, нагласивши да је СИПА важан субјекат међународне оперативне полицијске сарадње у борби против свих облика организованог криминала.

На конференцији за новинаре амбасадор Мур изразио је задовољство због данашње посјете, наводећи да је СИПА важна и утицајна Агенција и партнер ове мисије у БиХ.

Директор Зубац је рекао да му је част и задовољство разговарати са шефом Мисије ОСЦЕ-а у БиХ, те да ће се успјешна сарадња наставити и у наредном периоду. Он је истакао да СИПА наставља своје активности у борби против најсложенијих видова криминала у БиХ, с циљем испуњавања своје законске улоге и уопште јачања безбједносног окружења у БиХ.