Заједнички истражни тим предузима истражне радње у случају терористичког напада у Зворнику

Поводом терористичког напада на полицијску станицу у Зворнику, који је се десио јучер (27.4.2015. године), формиран је заједнички истражни тим који чине полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) и МУП-а Републике Српске. Истражни тим формиран је у складу са упутствима поступајућег тужиоца Тужилаштва БиХ и синоћ је започео увиђај на лицу мјеста, који је завршен рано јутрос.

Поступајући по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, припадници заједничког истражног тима претресли су објекте на двије локације на подручју општине Зворник, с циљем проналажења и привременог одузимања предмета који се могу довести у везу са кривичним дјелом из члана 201. КЗ БиХ „Тероризам“.

Увиђајним радњама и у претресима пронађени су и привремено одузети одређени предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку, те прикупљени трагови на лицу мјеста који ће послужити за расвјетљавање овог кривичног дјела.

Припадници заједничког истражног тима јутрос су слободе лишили једно лице иницијала А.Ф.Х.. Наведено лице приведено је у службене просторије Регионалне канцеларије СИПА-е у Тузли и над њим се врши криминалистичка обрада, након чега ће бити предато Тужилаштву БиХ на даље поступање. Истовремено, у својству свједока саслушава се већи број лица.

Заједнички истражни тим интензивно наставља активности, с циљем расвјетљавања овог догађаја и документовања кривичног дјела.

За све друге информације, молимо да се обратите Тужилаштву БиХ које је у овој фази истраге једино овлаштено за уступање информација.