У просторијама СИПА-е одржан XXVI састанак Стратешког форума

У просторијама Државне агенције за истраге и заштиту одржан је 29.11. и 30.11.2022. године XXVI састанак руководилаца тужилаштава и полицијских агенција на стратешком нивоу – Стратешки форум.

Састанку Стратешког форума присуствовали су главни тужилац Тужилаштва Босне и Херцеговине Миланко Кајганић, главни федерални тужилац Федералног тужилаштва Федерације Босне и Херцеговине Муниб Халиловић, в.д. главног тужиоца Републичког тужилаштва Републике Српске Миодраг Бајић, главни тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Зекерија Мујкановић, директор Државне агенције за истраге и заштиту Дарко Ћулум, директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић, главни инспектор Федералне управе полиције Мирко Купрешаковић, шеф Полиције Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Горан Писић и представници пројекта Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине Амила Рахић и Александра Тодоровић.

Представници радне групе представили су ново Упутство о поступању и сарадњи овлаштених службених лица и тужилаца у провођењу радњи доказивања у току истраге и Препоруке из Трећег Peer Review извјештаја – стручна анализа борбе против организованог криминала и корупције на основу конкретних предмета – приједлог мјера и активности из области сарадње тужилаштава и полицијских агенција.