У току претреси објеката

У наставку активности слободе лишена особа иницијала К.М.

У наставку активности поводом јучерашњег терористичког напада на полицијску станицу у Зворнику, припадници заједничког истражног тима на подручју Калесије претресају стамбени објекат и друге просторије које користи лице иницијала К.М., док је на подручју Дубнице претресена просторија Месџида с циљем проналажења и привременог одузимања предмета који се могу довести у везу са кривичним дјелом из члана 201. КЗ БиХ „Тероризам“ и послужити као доказ у даљем поступку.

Слободе је лишено лице иницијала К.М., које ће бити приведено у службене просторије Регионалне канцеларије СИПА-е у Тузли, гдје ће се над њим извршити криминалистичка обрада. Након криминалистичке обраде наведено лице биће предато Тужилаштву БиХ на даље поступање.

Криминалистичка обрада над лицем иницијала А.Ф.Х., које је јутрос лишено слободе на подручју општине Зворник и приведено у службене просторије Регионалне канцеларије СИПА-е у Тузли, још увијек траје. Истовремено се у својству свједока саслушава већи број лица.

Припадници заједничког истражног тима интензивно настављају активности с циљем расвјетљавања овог догађаја и документовања кривичног дјела.