У наставку акције „Оскар“ СИПА лишила слободе В.Д. због неовлаштене трговине дрогом

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јутрос су (4.2.2015. године) у наставку акције „Оскар“ на подручју Сарајева слободе лишили лице иницијала В.Д. (1986) због постојања основа сумње да је починило кривично дјело организовани криминал, у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама. У акцији је претресен стамбени објекат и возило које користи лице лишено слободе. Наведене активности реализоване су по наредби Суда БиХ и Тужилаштва БиХ.

Полицијски службеници СИПА-е спровели су вишемјесечну сложену криминалистичку истрагу која је резултирала утврђивањем чињеница и прикупљања доказа о криминалним активностима осумњичених лица. Током рада на предмету остварена је значајна сарадња са Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ.

У претходном периоду, у оквиру предмета „Оскар“, на подручју БиХ и Републике Србије слободе је лишено укупно 15 лица, а посљедња лишења слободе реализована су 11.12.2014. године, када је СИПА лишила слободе осам лица и претресла објекте на десет локација. Привремено су одузета преко три килограма опојне дроге хероин.

Лице лишено слободе приведено је у службене просторије СИПА-е и над њим се врши криминалистичка обрада, након чега ће, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу и извршиоцима, бити предато Тужилаштву БиХ на даље поступање.