У акцији СИПА-е заплијењен противавионски топ, већа количина оружја и друга војна опрема

Поступајући по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), данас су, 26.3.2014. године, слободе лишили два лица и претресли четири објекта на подручју општине Сребреница. Наведене активности реализоване су у сарадњи са припадницима МУП-а РС.

Слободе су лишена лица иницијала М.Т. (1967) и М.Т. (1959) због постојања основа сумње да су починила кривично дјело из члана 193. КЗ БиХ „Неовлаштени промет оружјем и војном опремом“.

У претресима су пронађени и привремено одузети сљедећи предмети: противавионски топ М-55 20 мм и добош са 50 граната, митраљез М 53, двије аутоматске пушке, једна пумпарица, један пиштољ и већа количина минско-експлозивних средстава и муниције различитог калибра.

Лица лишена биће приведена у службене просторије Државне агенције за истраге и заштиту у РК Тузла, гдје ће се над њима извршити криминалистичка обрада, након чега ће у законском року, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу и извршиоцима, бити предата Тужилаштву БиХ на даље поступање.