У акцији СИПА-е пронађено више од 60 украдених исјечених возила високе класе

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), у координираној акцији са припадницима МУП-а Републике Српске и МУП-а Кантона Сарајево, започели су прексиноћ активности на документовању кривичног дјела организовани криминал у вези са ауто-криминалом на подручју Босне и Херцеговине.

У оквиру ових активности до сада су на подручју Сокоца слободе лишена четири лица иницијала М.М., А.С., З.Ч. и В.С. због постојања основа сумње да су починила кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом кријумчарење и кривичним дјелом тешка крађа. Након криминалистичке обраде у службеним просторијама СИПА-е, три осумњичена лица предата су јуче на даље поступање Тужилаштву БиХ, док ће једно лице бити предато данас.

Припадници СИПА-е прексиноћ су (8.7.2014. године) на подручју Сокоца лишили слободе три осумњичена лица док су сјекла и растављала украдена возила. Увиђајне радње на лицу мјеста трајале су више сати, гдје је према прелиминарним резултатима пронађено више од осам растављених возила.

У наставку активности у оквиру овог предмета, под надзором Тужилаштва БиХ, јуче су (9.7.2014. године) претресени објекти и прегледан терен на више локација на ширем подручју Сокоца. Приликом претреса и прегледа пронађено је више од 60 исјечених возила високе класе најновије производње те три читава возила, за која се сумња да су их у претходном периоду отуђили припадници организоване криминалне групе. Дијелови пронађених возила и данас се шлеперима превозе у Сарајево ради даље обраде.

Активности на овом предмету интензивно се настављају, а о коначним резултатима јавност ће бити накнадно информисана.