У току претреси објеката на девет локација на подручју Брчко дистрикта БиХ и Тузле

У акцији „Повратник“ слободе лишено више лица због неовлаштеног промета опојним дрогама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), у сарадњи са полицијским службеницима Полиције Брчко дистрикта БиХ, започели су данас (16.8.2017. године) оперативну акцију кодног назива „Повратник“ која је усмјерена на сузбијање неовлаштеног промета опојним дрогама.

У току је лишење слободе више лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело из члана 250. КЗ БиХ „Организовани криминал“, у вези са кривичним дјелом из члана 195. КЗ БиХ „Неовлаштени промет опојним дрогама“. Такође, врше се претреси објеката на девет локација на подручју Брчко дистрикта БиХ и Тузле, с циљем проналаска и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Наведена лица сумњиче се да су, у периоду од септембра 2016. до аугуста 2017. године, у сарадњи са лицима из Републике Србије, набављала опојну дрогу хероин и вршила дистрибуцију и препродају на подручју БиХ. Такође се сумњиче да су на подручју БиХ набављала и дистрибуирала опојну дрогу марихуана и спид.

Активности се реализују по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, уз подршку полицијских службеника МУП-а Тузланског кантона.

Лица лишена слободе биће приведена у службене просторије Полиције Брчко дистрикта БиХ ради криминалистичке обраде.

Више детаља биће познато након окончања активности на терену.