У акцији „Коверта“ СИПА лишила слободе још једно лице због корупције

  

У наставку активности у оквиру предмета кодног назива „Коверта“, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (24.7.2014. године) на подручју Босанског Петровца слободе лишили једно лице. У току су претреси објеката на двије локације, с циљем проналажења предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку. Наведене активности спроводе се по наредби Кантоналног суда Унско-санског кантона у Бихаћу и Кантоналног тужилаштва Унско-санског кантона. 

Слободе је лишено лице иницијала Ф.С. због постојања основа сумње да је починило кривично дјело из члана 342. КЗ ФБиХ „Организовани криминал“, у вези са кривичним дјелом из члана 380. КЗ ФБиХ „Примање дара и других облика користи“, кривичним дјелом из члана 383. КЗ ФБиХ „Злоупотреба положаја или овлаштења“ и кривичним дјелом из члана 382. КЗ ФБиХ „Противзаконито посредовање“.

Након криминалистичке обраде у службеним просторијама СИПА-е, Ф.С. ће бити предат на даље поступање Кантоналном тужилаштву Унско-санског кантона.

Подсјећамо, акција „Коверта“ започета је 9.6.2014. године, а до сада су слободе лишена три лица због организованог криминала и коруптивних кривичних дјела, те једно лице због покушаја утицаја на свједоке.

Активности на овом предмету се настављају, а о резултатима јавност ће бити накнадно информисана.